Circular Gastronomy
Circular Gastronomy Challange är ett framtidsinriktat hållbarhetspris som uppmärksammar och stöttar förnyelseprojekt i Sveriges restaurangnäring. Vi delar den målsättning som Circular Gastronomy har – att öka takten på den hållbara utvecklingen i restaurangbranschen.Exceptionell Råvara
Exceptionell Råvara är en förening där Sveriges bästa kockar möter Sveriges bästa bönder för att tillsammans utveckla nästa generation av exceptionella svenska matråvaror.
Generation Pep
Vi samarbetar med Kronprinsessparets stiftelse Generation Pep, en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att skapa kännedom och engagemang kring barn och ungdomars hälsa.Gymnasie-SM
Branschorganisationen Visita har sedan mitten på 90-talet drivit tävlingen Gymnasie-SM för gymnasieungdomar i hotell- och restaurangprogrammen. Martin & Servera har under många år sponsrat tävlingen med råvaror och priser till de vinnande lagen.Karma
Vi på Martin & Servera samarbetar med Karma, en app där du som driver restaurang eller café minska ditt matsvinn till nära noll – varje dag.
Stockholm Culinary Team
Regionallaget Stockholm Culinary Team har flera tävlingsvinster i bagaget. Vi på Martin & Servera sponsrar laget tillsammans med våra dotterbolag Grönsakshallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.
Svenska Kocklandslagen
Martin & Servera är sedan många år stolt sponsor till Svenska Kocklandslaget och sedan 2021 även till Svenska Juniorkocklandslaget. Sponsorskapet innebär att vi har ett team från Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Galatea och Martin & Servera som jobbar med att leverera rätt råvaror till laget.
TakeOver
TakeOver är ett nätverk och gästspelsturné över Sverige där kockar – alla kvinnor – tillfälligt tar över köket på några utav Sveriges bästa restauranger.
Årets Ekokock
I Årets Ekokock tävlar kockar som vurmar för ekologiska råvaror. Tävlingen anordnas av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV.
Årets Kock
Branschens utveckling är viktig för oss. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.
Årets Unga Kock
Årets Unga Kock är en etablerad tävling med över 40 års historia. Vi på Martin & Servera sponsrar tävlingen.
Årets Kockelev/Kockelever
Årets Kockelev/er är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Tävlingen ersätter Unga Ekokockar som tidigare drevs av Ulrika Brydling och Swedish Young Chef Award som arrangerats av Restaurangvärlden.